tiistai 25. marraskuuta 2008

Metsäretkiä ja saippuaoopperaa arkipäivään

Iltaa rakkaat lapsukaiset.

Risteilyllä nollattiin monet pitkän syksyn tuskat, mutta kyllä kahdessa päivässä Educariumilla on saatu tuska jo palaamaan pollaan jos useampaankin. Onneksi ihanat ykkösvuosikurssilaisemme jaksavat tulla viettämään ilmaisuksellista iltaa rakkaaseen opinahjoomme vielä harjoittelupäivän päätteeksi. Kyseessähän on siis ykkösten perustama Draamax, eli toklilaisten oma draamakerho. Yleensä ykkösneitomme, etunenässä mm. vk:n emäntä Korhosen Elina sekä esim. Aitolan Tiina, Hoikkalan Muusa ja monet muut innokkaat, vetävät pienelle harrastajaporukallemme (EI HARRASTELIJA!) pieniä ja vähän isompia draamakasvatuksellisia tai muuten vaan kivoja harjoituksia ja leikkejä.


Tänään vietettiin Draamax-iltaa Educariumin tiloissa jo kolmatta kertaa ja Elina olikin kutsunut meille vetäjäksi teatterituttunsa Jussi Tanhuanpään. Herra Tanhuanpää on itsekin teatteriharrastuksen lisäksi ihan oikea matematiikan opettaja. Ja uskokaa tai älkää, draaman keinoista on ollut hänellekin hyötyä opettajan roolissa. Koko ohjelmaamme en täällä paljasta (tulkaa mukaan draamaxiin), mutta sanottakoon ainakin, että tutuistuimme omaan kehonkieleemme ja harjoittelimme keholla ilmaisua. Teimme parityötä ja ryhmätyötä niin fyysisen kuin suullisenkin improvisaation saralla. Elinan teltassa oli keltainen katto ja minä otin erämaan armoille viinatkin mukaan. Liian vakavasti ei draamaxissa oteta mitään, mutta tosissaan saa silti olla, ja se on kivaa.

Itse olin tänään siis vasta toista kertaa mukana, mutta niin aion olla kyllä monta kertaa vastakin. Vaikka syksy on ollut pitkä, on draaman harrastaminen mahtavassa (sanoisin ihanassa, mutta vastahan me tavattiin tytöt) porukassa jo tuonut rentoutta ja valoa pimeisiin syysiltoihin ja onpahan haaviin tarttunut uusia kavereitakin, joita ei muuten välttämättä tulisi moikattua Educariumin käytävillä tai peloteltua lärväkirjan Pikkujouluristeilykuvissa.

Draamax ottaa ilomielin lisää jäseniä vastaan, eikä koe-esiintymisiä järjestetä. Fight Clubista on kuitenkin lainattu sääntö: "Jos olet ensi kertaa Draamaxissa, tulee sinun esiintyä." Seuraavaan kokoonnumme Educariumilla ma 8.12. klo X. Seuraa ala-aulan ilmoitustaulua, feisbuukkia, sähköpostiasi ja etenkin puskaradiota.

Lähde siis mukaan ja pistetään (D)raamax!
Sakari

Ei kommentteja: