keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Taas mennään!

Kesä meni, lumi suli, lumen alta esiin tuli....Bätmäään ja sen banaanit! Vanhat opexlaiset ihmettelee nyt, että onko varapuheenjohtaja seonnut lopullisesti, mutta siitä ei ole suinkaan kyse. Jos haluatte tietää enemmän batmanista ja sen banaaneista, niin kannattaa mennä uusien ykkösten juttusille.

Tästä sainkin loistavan aasinsillan. Nimittäin, uudet ykköset ovat osoittautuneet tähän mennessä varsin mainioiksi tapauksiksi. Meininki oli hyvää jo alkuseikkailussa ja sen jälkeen meno on ollut niin railakasta, että jopa tutorhörhö-Pasikin on valitellut ajoittain väsymyksen oireita. Väsymystä on ollut hetkellisesti havaittavissa kyllä myös ykkösilläkin. Kävi näet niin, että tunnetusti äärimmäisen rankka orientointiviikko oli syönyt opiskelija-alkujen voimia rotan lailla. "Koulumatkat" ovat tunnetusti pitkiä ja väsyttäviä ja niihin tuhraantuu niin paljon aikaa, että demoilta ja luennoilta myöhästyy aina lähes varmasti.
Ykköset eivät jääneet ihmettelemään toimettomina, vaan keksivät asiaan nopeasti ratkaisun. Noin puolet ensimmäisestä vuosikurssista päätti majoittua orientointiviikon lopulla hallituslaisen kotiin, joka sijaitsee Edun välittömässä läheisyydessä. Näin matkaongelma oli ratkaistu. Ykköset ovat etsineet ratkaisua myös muonituskeskus Macciavellin ongelmiin ja luvassa on tietojeni mukaan kansalaisaloite. Hienoa aktiivisuutta ykkösiltä kaikkinensa! Jatkakaa samalla meiningillä jatkossakin.

Myös Opexin hallitus on palannut kesälaitumilta intoa puhkuen. Vanhat perinteet ovat kunniassa, mutta uuttakin on kehitelty teidän iloksenne. Uusia ideoita on ollut jopa niin paljon, että kaikkea ei ehditä edes tämän hallituksen kanssa järjestämään. Uusi hallitushan valitaan marraskuussa ja se aloittaa työnsä vuoden vaihteessa, joten siihen asti meillä on vielä aikaa rellestää. Tai ehkä me vedetään toinen vuosi putkeen!

Laitoksen ja tdk:n hallinnossa opiskelijoita edustavat hallopedit eivät ole sidottuja Opexin hallituksen vuosirytmiin, vaan luottamustehtäviä saatetaan hoitaa kolmekin vuotta putkeen suurella antaumuksella. Yksi suurimmista urakoista on juuri alkanut, kun laitoksen uusi ops-työryhmä aloitti pestinsä lukukauden alusta. Kevääseen mennessä pitäisi olla tehtynä opetussuunnitelma seuraaville kahdelle - kolmelle lukuvuodelle. Opexilla on työryhmässä kolme innokasta opiskelijaedustajaa (varaedustajineen) ja nämä kolme muskettisoturia tulevat taistelemaan viimeiseen hengenvetoon asti opiskelijoiden edun puolesta. Mm. seuraavia asioita tullaan ajamaan edustajien johdolla - lukujärjestyksen ongelmien poistaminen, painotus ainehallinnasta didaktiikkaan, ei muita opintoja kokopäiväisen harjoittelun päälle, kurssien kuormittavuuksien yhdenmukaistaminen...

Ongelmiahan meillä riittää, mutta toisinaan olisi hyvä olla iloinen myös niistä asioista, jotka kulloinkin ovat hyvin. Se vaan tuppaa niin hiivatin helposti unohtumaan. Tänään on hyvä mahdollisuus olla iloinen, kun juhlitaan ensimmäistä kertaa tänä syksynä Lynissä, tuossa opiskelijoiden Mekassa. Ensi viikolla vietetään jo legendaarisia kastajaisia. Lukuvuosi on lähtenyt reippaasti käyntiin ja nyt aletaan nostattelemaan meininkiä edelleen ylöspäin!

- Mikael

ps.
Koska en päässyt tämän tekstin aikana käyttämään tämänhetkistä lempisanaani kertaakaan, niin päätän osuuteni sanaan "Kosolti"! ("Kosolti"-sanasta on muuten kiittäminen vanhaa opiskelijakolleegaamme Ollia)

Ei kommentteja: