tiistai 25. marraskuuta 2008

Metsäretkiä ja saippuaoopperaa arkipäivään

Iltaa rakkaat lapsukaiset.

Risteilyllä nollattiin monet pitkän syksyn tuskat, mutta kyllä kahdessa päivässä Educariumilla on saatu tuska jo palaamaan pollaan jos useampaankin. Onneksi ihanat ykkösvuosikurssilaisemme jaksavat tulla viettämään ilmaisuksellista iltaa rakkaaseen opinahjoomme vielä harjoittelupäivän päätteeksi. Kyseessähän on siis ykkösten perustama Draamax, eli toklilaisten oma draamakerho. Yleensä ykkösneitomme, etunenässä mm. vk:n emäntä Korhosen Elina sekä esim. Aitolan Tiina, Hoikkalan Muusa ja monet muut innokkaat, vetävät pienelle harrastajaporukallemme (EI HARRASTELIJA!) pieniä ja vähän isompia draamakasvatuksellisia tai muuten vaan kivoja harjoituksia ja leikkejä.


Tänään vietettiin Draamax-iltaa Educariumin tiloissa jo kolmatta kertaa ja Elina olikin kutsunut meille vetäjäksi teatterituttunsa Jussi Tanhuanpään. Herra Tanhuanpää on itsekin teatteriharrastuksen lisäksi ihan oikea matematiikan opettaja. Ja uskokaa tai älkää, draaman keinoista on ollut hänellekin hyötyä opettajan roolissa. Koko ohjelmaamme en täällä paljasta (tulkaa mukaan draamaxiin), mutta sanottakoon ainakin, että tutuistuimme omaan kehonkieleemme ja harjoittelimme keholla ilmaisua. Teimme parityötä ja ryhmätyötä niin fyysisen kuin suullisenkin improvisaation saralla. Elinan teltassa oli keltainen katto ja minä otin erämaan armoille viinatkin mukaan. Liian vakavasti ei draamaxissa oteta mitään, mutta tosissaan saa silti olla, ja se on kivaa.

Itse olin tänään siis vasta toista kertaa mukana, mutta niin aion olla kyllä monta kertaa vastakin. Vaikka syksy on ollut pitkä, on draaman harrastaminen mahtavassa (sanoisin ihanassa, mutta vastahan me tavattiin tytöt) porukassa jo tuonut rentoutta ja valoa pimeisiin syysiltoihin ja onpahan haaviin tarttunut uusia kavereitakin, joita ei muuten välttämättä tulisi moikattua Educariumin käytävillä tai peloteltua lärväkirjan Pikkujouluristeilykuvissa.

Draamax ottaa ilomielin lisää jäseniä vastaan, eikä koe-esiintymisiä järjestetä. Fight Clubista on kuitenkin lainattu sääntö: "Jos olet ensi kertaa Draamaxissa, tulee sinun esiintyä." Seuraavaan kokoonnumme Educariumilla ma 8.12. klo X. Seuraa ala-aulan ilmoitustaulua, feisbuukkia, sähköpostiasi ja etenkin puskaradiota.

Lähde siis mukaan ja pistetään (D)raamax!
Sakari

maanantai 24. marraskuuta 2008

Pikkujoulutunnelmia Itämereltä

Tervehdys ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Toivottavasti kaikki ovat jo turvallisesti saapuneet takaisin kotiin pikkujouluristeilyltä ja sen toinen toistaan hurjemmilta jatkoilta. Takana on jälleen mahtava reissu Itämeren aalloilla. Pienistä alkuhankaluuksista huolimatta vaikutti siltä, että kukaan ei kärsinyt nestehukasta ja näin matka saattoi alkaa. Risteilijöitä hemmoteltiin vanhoilla tutuilla paikoilla: Ocean clubilla ja sitten sillä toisella baarilla siellä alhaalla tai ylhäällä=). Loistavista bilepaikoista huolimatta, tottakai parhaat pirskeet löytyivät hyteistä ja hyttikäytävistä, joista uupuneet järjestysmiehet saivat käydä hätistelemässä opiskelijoita nukkumaan... Ei tainnut olla ihan helppo yö niilläkään raukoilla=). Seuraavana päivänä hemmoteltiin enemmän tai vähemmän huonovointisia opiskelijoita muunmuassa bingolla. Valitettavasti Opex ei tainnut tänä vuonna kuitenkaan olla bingottaren suosiossa, koska voittoja ei herunut... vai?

Saimme myös tavata opiskelijakollegoitamme Jyväskylästä ja Raumalta. Toivottavasti kaikki ehtivät tutustua myös muiden kaupunkien opiskelijoihin. Allekirjoittanut ainakin verkostoitui niin hyvin, että meinasi löytää itsensä Jyväskylästä jatkoilta. Onneksi järki kuitenkin astui kehiin jo ennen ICT-taloa ja jatkopaikka löytyi kotoisasta Turusta. Risteilyn jälkimainigeista riittää varmasti puitavaa vielä hetkeksi ja sitten onkin jo aika suunnata kohti seuraavia tapahtumia ja jäädä odottamaan ensi vuoden pikkujouluristeilyä. Mikä merellä tapahtuu, se merelle jää...

Hauskaa joulunodotusta kaikille

Elina

maanantai 17. marraskuuta 2008

Fiiliksiä OKLivestä, vaaleista, hallituksen vaihtumisesta...

Moro, sano poro!

Onks joskus ollu sellanen fiilis, että hommat on vaiheessa? Jos joku vastaa, että ei oo sellasta fiilistä ikinä ollu, ni kyl mää nii pal kauhiast ihmettele! (joku aito turkulainen voi sit sanoa, et meniks toi ollenkaan oikein.) Nyt tuntuu, että hommat on monessakin mielessä vaiheessa, mutta tosi mielenkiintoisessa vaiheessa. No tää itse teksti on kyl hyvä esimerkki ns. perinteisessä mielessä vaiheessa olevasta asiasta. Alunperinhän mun piti kirjoittaa OKLiven jälkifiiliksistä, mut siitä on jo aikaa ja tässä välissä on tapahtunut jo kaikenlaista, joten tästä tekstistä tulee nyt sit vähän erinäköinen.

Koska tän blogitekstin alkuperäinen aihe oli siis Live, ni puhutaan nyt siitä eka vähän. Mulle jäi aivan loistofiilarit kyllä tästä. =P Taas osoitettiin se tosi seikka, et kyllähän livemusa toimii Opexin bileissä. Täytyy nostaa hattua Mofo Lickille ja Monitors Alivelle. Molemmat rokkas erittäin hienosti. Suurin kiitos tulee kuitenkin teille kaikille, jotka fiilistelitte yleisön joukossa antaumuksella! Kyl siinä meiningissä kelpas olla mukana. Ehkä ainut miinus tulee Klubin sekoiluista lipunmyyntien kanssa, mut loppujen lopuksi kaikki pääs sisälle ja meno oli sen jälkeen katossa. Mut koska mulla on nyt muutakin asiaa, niin "eteenpäin!", sano mummo lumessa.->

Opexissa eletään nyt mielenkiintoista vaihetta. Vanhan hallituksen toimikausi päättyy vuodenvaihteessa, eli homma alkaa olla pian viimeisiä silauksia vaille kasassa. Ei voi muuta kun kiittää muita hallituslaisia loistavasta vuodesta! Duunia on tehty antaumuksella ja aivan törkeen kivaa on ollu.

Fiilikset poukkoilee nyt jossain loistavan, haikeen, innostuneen ja vähän sekavankin välimaastossa. Toisaalta on sääli, et hommat tän hallituksen kanssa käy näin vähiin. Vuosi meni lopulta tosi pikaiseen. Toisaalta on aivan loistavan innostunut ja odottava fiilis uuden hallituksen suhteen.

Vaalit on jo itsessään hieno tapahtuma. Uuteen hallitukseen hakijoita, todella hyviä sellaisia, tuli ovista ja ikkunoista. Kaikki ei valitettavasti uuteen kokoonpanoon mahtunut, vaikka kaikki olis varmasti ollut valittaessa paikkansa väärtejä. Vaikka mun oma osuus meni diktaattorimaisen jouhevasti, niin mua jännitti silti todella paljon koko kokouksen loppuun asti. Kun lopulliset tulokset oli selvillä, niin ei voinu ku hymyillä. Kansan syvät rivit äänestäni meille todella hienon hallituksen kaudelle 2009!

Nyt hoidetaan kunnialla tää vuosi loppuun ja nautiskellaan pikkujouluristeilystä, joulugaalasta, jouluhössötyksestä ja ansaitusta joululomasta. Tammikuussa ollaan sitten virtaa täynnä, kun alkaa uusi vuosi ja uudet kujeet, uuden uljaan hallituksen kanssa. =)

- Mikael

maanantai 3. marraskuuta 2008

ATK-vastaavan vaalipuhe

Opexlaiset, eli meedporkaret.

ATK-vastaavan Atk:sta vastannut firma (ei nimiä) on hoitanut viimeinkin hommansa ja sähköpostinne ovat alkamassa taas tukkeutua totuttuun tapaan. Viimeinen kuukausi oli aikamoinen helvetti tiedottajalle, kun ei nettiä päässyt käyttämän muualla kuin Educariumilla ja Helsingissä. No onneksi oli kuitenkin kokoukset ja bileet... Elossa on selvitty ja nettisivut, galleria jne. rupeavat pikkuhiljaa taas päivittymään. Joten on aika katsoa tulevaisuuteen. Aina vuoteen 2009. Tai ainakin tämän viikon torstaihin 6.11., jolloin valitaan Opexin hallitus vuodelle 2009 Opexin vuosikokouksessa klo 18:00 Relanderissa. Ota siis ainejärjestöläisvaastuusi siivittämänä itseäsi ja kaveriasi niskasta kiinni ja saavu äänestämään ensi vuoden hallitusta.


Miten käy tämän porukan?

Melkoista myllerrystä on hallitusrintamalla tiedossa, sillä uusien hallituslaisten nk. könyttely on jäänyt melkeinpä turhaksi, ykkösten ja muutamien muiden ollessa niin aktiivisia, että hakijoita tullee olemaan pariin kolmeen hallitukseen.

Tämäpä meinaa siis sitä, että jos olet tyytyväinen Atk-vastaavan toimintaan, niin tule pelastamaan hänet pinteestä ja tuo kastelukannusi eli äänesi, jotta tiedotuksen kielikukkaset edelleen pulpahtelisivat säkenöivään loistoonsa sähköpostilaatikossasi ja rakkailla Opexin kotisivuilla.

T. Sakari Tiedotus- ja atk-vastaava

PS. Joku halusi blogiteksteihin kuvia, joten tässä teille kaikille!

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Tunnelmia Turun lähiöistä

Tervehdys rakkaat opiskelijatoverit!

Nyt on viikonloppu kerätty itseä ja ajatuksiaan lähiökierroksen jälkeen ja aika hiukan muistella menneitä. Täytyy sanoa, että kokemus oli oikein positiivinen. Selvittiin koko bussilastillinen hengissä ja ilman suurempia naarmuja lähiöiden ylpeyksistä!:)

Reissun aikana ehdimme tehdä loistavaa tuttavuutta paikallisiin nähtävyyksiin, elämysravintoloihin ja muutamat rohkeimmat meistä uskalsivat tehdä tuttavuutta myös paikallisväestöön. Runosmäen Buno'sista löytyi myös Opexin ainaisjäsen!! Itse ainakin sain paljon positiivisia kokemuksia Turun kauniista lähiöistä. Parhaimman, yllättävää kyllä, kokemuksen tarjosi Varissuon Karhunpesä. Lupasinkin baarin työntekijöille, että tämän positiivisen kokemuksen jälkeen meidän opiskelijat varmasti uskaltavat tulla nauttimaan huurteisen tai kaksi harjotteluiden lomassa!

Ainoa negatiivinen asia oli Zegedin puiston missaaminen. Sitä ei valitettavasti löytynyt kartasta, vaikka onkin tärkeä turkulainen nähtävyys. Mutta jäipähän nähtävää vielä seuraavallekin reissulle!!

Kiitän ja kumarran kaikkia reissussa olleita mahtavasta kokemuksesta! Eiköhän tästä tehdä kunnon perinne:)

Miikku