sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Turku paloi

Kupittaalla oli lauantaina vipinää, kun osallistuimme Turun Palon perinteiseen pesisturnaukseen. Viidestä joukkueesta neljä oli rautaisia ammattilaisia, ja me ei ehkä oltu ihan just sitä :D

Mutta voittajia julistettaessa pääsi kuitenkin huomauttamaan, että meillä oli kaikkein kivointa! Meidän peli oli suorastaan uskomattoman nousujohteista. Hävittyämme ensimmäisen matsin 15-0 paransimme koko ajan, ja viimeisessä pelissä saimme ihan kokonaisen pisteen, kun pääsimme kotiutuslyöntikisaan asti! Jes!

Ensi vuonna uusiksi, jäi hampaankoloon tappiosta Raumalaisia vastaan. Mut hei, me oltiin sentään viidensiä turnauksessa kun ne jäi viidenneksi viimeisiksi!


Liikuntavastaavalla on tietty aina oma huolensa liikuntavuorojen ja kaiken maailman turnausosallistumisten jatkuvuudesta. Nytkin näytti mielenkiintoiselta, vielä viikko sitten osallistujista yksi oli jo valmistunut, yksi neljännellä ja vuosikurssilla N+

Sain kyllä moiset murheet heittää romukoppaan, kun yhdeksästä osallistujasta viisi oli ykkösiä! Erityiskiitos mustelmiapelkäämättömille Jennille ja Tuulille 1 deeltä!


Tulkaa toki myös liikuntavuoroille, sekä uudet että vanhat. Yliopistoliikunnan maksuakaan ei tosiaan meidän vuoroilla tarvitse maksaa, joten mikään ei estä liikunnasta nauttimista ylväässä joukossamme!


Tulipa taas pitempi teksti kuin piti, ja mainostamiseksihan tämä taas meni :D Torstain kostajaisia odotetaan jo innolla! Mainokset oli ainakin niin hienoja, että odotukset on pakko nostaa hyvinkin korkealle.


-Matti

perjantai 19. syyskuuta 2008

Kastajaiset tuli, oli ja meni

Huhhuh, tulipahan aikamatkailtua.

Minä sanoisin jopa, pahan tuli matkailtua aika lailla!

Kyllä kannatti odottaa koko alkusyksy eilistä, meillä ainakin kaikki odotukset tuli täyteen.


Nyt on kokonainen vuosikurssi taas virallisesti osa meitä. Tuli eilen todettua, että valkoinen väri näyttää olevan erittäin suosittu halki vuosisatojen. Yksi ryhmä ykkösistä olikin jo lähtenyt fiilistelemään tulevaa väritystä varsin valkoisilla asuvalinnoillaan.

Muutenkin oli oikein kivasti porukka jaksanut pukeutua ja panostaa. Oma törkeytensä siinäkin, että kun toiset on kovalla vaivalla pukenu päällensä hienoja teemavaatteita, niin eiköhän joku idiootti ole heti kannustamassa ottamaan niitä pois! (eimeeainakaa)

A-ryhmälle täytyy antaa tunnustusta siitä, että (Matin käsityksen mukaan) heillä oli ainoana ryhmänä panostettu pisteenantajien lahjomiseen! Ihan kuin viime vuotinen A-ryhmä :D
Ja kaikkien aikakoneet oli ihan törkeän hienoja!

(Edit: Eikun E-ryhmäkö se nyt olikin, itse A-ryhmäläisenä sitä tulee niin helposti kaunisteltua asioita ja vedettyä kotiinpäin ;) )


Elinalle ja Ollille ihan hirveästi tsemppiä emännän ja isännän tehtäviin. Uuden vuosikurssin asiat on varmasti hyvin, kun on noin pätevät ja innostuneet hahmot keulakuvina!

Pikkuhiljaa alkaa hiipiä väristyksiä niskaa pitkin, kun muistaa että kostajaiset tulee parin viikon päästä. Jännä nähdä kuinka suuria patoumia meihin puretaan :D

Hauskaa tulee ihan varmasti olemaan silloinkin!



-Suvi ja Matti

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Atk-vastaavan Flow-tilaa

Sakari on tänään kirjoitustuulella. Matin ja Suvin blogitekstiä odotellessa...

ATK-vastaavan elämä (tai enemmänkin vapaa-aika eli elämän puute) on täynnä pikku näperrystä. Juuri äskettäin sain Opexin hallituksen sisäisiä viestintäkanavia pitkin tietoa OKLiven ajankohdasta ja paikasta. (30.10. Klubilla. 3€/Opexhlö) Lyhyen sisällön mietinnän ja harkinnan jälkeen on siitäkin nyt siis jokunen määrä kivaa informaatiota erittäin lupaavalta näyttävällä Opexin Tapahtumat-sivulla.

Opexin nettisivujen päivityksessä on myös huomioitava peruuntuvat ja menneet tapahtumat. Ensi viikollakaan ei pelata Kuuvuorella pesäpalloa Sammonmaljan palloilujen takia, joten sen tiedon joudun käymään poistamassa sivuilta (Kun olen tämän kirjoittanut). Huomenna ovat Kastajaiset, mutta toivottavasti niistä ei lue enää sivuilla maanantaina muuten kuin valokuvien mainostamisen muodossa.

Tiedotusvastaavana tiedän tai ainakin minun pitäisi tietää, mitä tapahtuu Opexin nimissä ja milloin. Ehkä olisi parempi sanoa, että olen kirjoittanut kaiken tämän muistiin. Kalenterissani Opexin tapahtumat ovat merkitty pienen kissan tai suuren rotan kokoisin kirjaimin ja mainostusstrategisesti tärkeät päivät ovat myös merkitty. Sähköpostia lähettelen siis parhaani mukaan ja toiveita ja palautetta on kuunneltu vuoden mittaan. Jotkut asiat ovat kuitenkin juuri minun tyyliäni lukea ja kirjoittaa, joten kaikkia ei ole miellytetty. Usein kuitenkin Lynissä tulee vastaan joku melko vieras tai juuri ja juuri tuttu Opex-toveri, joka sanoo: "Joo, kyl mä sut tiiän," ja: "Sä lähettelet niitä sähköposteja." Kukaan ei ikinä tunnu olevan tästä innoissaan, mutta itsepähän olette s-postilistalle liittyneet. Älkää ampuko sanan saattajaa.

Olen myös, jos ette ole huomanneet, toisin kuin jotkut hallituskollegani erittäin kova kappaleenvaihdon kannattaja.

Välillä liiankin.

Kova.

(En myöskään tykkää tällä hetkellä tämän blogin "luukista". Ehkä muutan sitä, enkä kerro kenellekkään. Se on liian leveä. Mikaelin viimeisintä juttua on ikävä lukea tämän takia. Toisaalta olen kuullut, että jotkut kansan kynttilät eivät jaksa skrollata. Komsii, komsaa tai jotain fiksua ranskaksi.)

Silloin tällöin mainostaminen kuitenkin unohtuu, mikä luo ylimääräistä ja turhaa stressiä (esim. puheenjohtajan ja muun hallituksen paheksunnan pelon muodossa), mutta onneksi loppuvuoden aikana ei tule montaa pitkää pätkää, jotka joutuisin olemaan langattomien verkkojen tavoitettavissa eli kykenemätön päivittämään nettisivuja ja lähettelemään jäsenistölle erinäisiä sähköposteja. Tai, no, ei pitäisi mennä vannomaan. Kahden viikon päästä pitäisi muuttaa, mutta en tiedä mihin. Ja laajakaistat yleensä muuttavat n. kahdessa, kolmessa viikossa. Eli saas nähdä tuleeko taas tiedotusvastaavasta pimitysvastaava. En usko, mutta en löisi vetoa kummaltakaan puolelta. Sormet ristissä.

Paras puoli hallituksessa olemisessa on se, että tosiaan tietää, koska tapahtumat tulevat. Eikä oikeastaan koskaan tee mieli jättää mitään tapahtumia väliin. Vieläkin vähän kaduttaa (vaikka meikäläinenhän ei mitään kadu) luokkaretken väliin jättäminen. Lokakuun loppuun mennessä onkin melkein joka torstai tekemistä, joten saattaa jäädä itsekultakin joku bileistä väliin. Mutta tekemisen puutteesta ei voi valittaa. Kastajaiset, Kostajaiset ja ainakin sitsit ovat ainakin omalla toivelistalla. Peli-ilta saattaa mennä muuttamisen piikkiin ja Hämeenkadun appro, kumma kyllä, ei ehkä ole kaltaiselleni tyypille sopiva marathonjuomistapahtuma.

Mutta kaikkea en minäkään tiedä. Koska kaikkea ei ole vielä päätetty. Toisaalta, jos jotain infoan enkä kumoa siinä faktaksi tunnettua asia, niin saattaisimme toimia uuden informaation mukaan. Esimerkiksi, jos väittäisin opex-l sähköpostissa, että sitsien lipunmyynti aloitetaan to 25.9. klo 11:45 Opexin toimistossa (epätodennäköistä, ykköset eivät varmaan vielä tiedä, missä Opexin toimisto on) niin ehkä niin myös kävisi. Mutta totuus on se, että lipunmyyntiajat päätetään kokouksessa ke 24.9. ja ensimmäinen mainos tästä pärähtää siis ilmoille myöhään keskiviikkona tai ehkä vasta torstaina joten lippuja myydään todennäköisesti vasta 29. päivä lähtien. On myös erittäin mahdollista, että joutuisin itse lipunmyyjäksi tämmöisenä päivänä. (En muuten ole tätä ikinä vielä hallitusurani aikana tehnyt, kuten en monia muitakaan reviirini ulkopuolisia tehtäviä. Älkää kertoko Jannelle, mulla on ihan tarpeeksi hommia Atk:n ja tiedotuksen kanssa. Ja toinhan mä bussiviihdettä talvipäiviltä paluulle.)

Kunhan sanoin vaan. En voi vaikuttaa kaikkeen, mutta työnkuvallani on aivan omanlainen aikakäsitys. Opexin kokouksissa yleensä kalenterini täyttyy ja tänä syksynä olen ehtinyt osallistua vasta yhteen. Minun pitää koko ajan katsoa kaksi viikkoa eteenpäin mainostaakseni tapahtumia ajoissa, mikä lipunmyyntiä vaativien tapahtumien kohdalla vaatii pidempää ennakointia kuin kaksi viikkoa. Toisaalta hallituksen kokoukset pyörivät keskimäärin kahden viikon sykleissä, joten joitain asioita, esim. lipunmyyntejä ei päätetä yli kahden viikon päähän. Minun tehtäväkseni jää siis joko unohtaa asia tai mainostaa jotain epämääräistä. Onneksi on blogi johon voin kirjoittaa, mitä sylki suuhun tuo eikä mitään pidetä oikeana informaationa.

Haluan vielä mainita kesälomani, jota jatkoin viikon pidempään kuin Turun Yliopisto, mikä myös tarkoittaa sitä, että ensimmäiseen Tylkkäriin ei tullut Opexin ilmoitusta. Näissäkin pitää tietää asioita yli kaksi viikkoa eteenpäin. Myös tietokoneet, jotka tuottavat umlautteja auttavat myös.

Pyydän vielä loppuun anteeksi, että surullisen kuuluisia pakettiviestejä ei ole kuulunut pariin viikkoon. Copy-pastekin voi joskus olla rankkaa, joten toivon, että keneltäkään ei ole jäänyt loistavia kultturi-, työ- ja biletystilaisuuksia väliin minun takiani.

Hyvää yötä, nähdään Kastajaisissa!
-Sakari

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Taas mennään!

Kesä meni, lumi suli, lumen alta esiin tuli....Bätmäään ja sen banaanit! Vanhat opexlaiset ihmettelee nyt, että onko varapuheenjohtaja seonnut lopullisesti, mutta siitä ei ole suinkaan kyse. Jos haluatte tietää enemmän batmanista ja sen banaaneista, niin kannattaa mennä uusien ykkösten juttusille.

Tästä sainkin loistavan aasinsillan. Nimittäin, uudet ykköset ovat osoittautuneet tähän mennessä varsin mainioiksi tapauksiksi. Meininki oli hyvää jo alkuseikkailussa ja sen jälkeen meno on ollut niin railakasta, että jopa tutorhörhö-Pasikin on valitellut ajoittain väsymyksen oireita. Väsymystä on ollut hetkellisesti havaittavissa kyllä myös ykkösilläkin. Kävi näet niin, että tunnetusti äärimmäisen rankka orientointiviikko oli syönyt opiskelija-alkujen voimia rotan lailla. "Koulumatkat" ovat tunnetusti pitkiä ja väsyttäviä ja niihin tuhraantuu niin paljon aikaa, että demoilta ja luennoilta myöhästyy aina lähes varmasti.
Ykköset eivät jääneet ihmettelemään toimettomina, vaan keksivät asiaan nopeasti ratkaisun. Noin puolet ensimmäisestä vuosikurssista päätti majoittua orientointiviikon lopulla hallituslaisen kotiin, joka sijaitsee Edun välittömässä läheisyydessä. Näin matkaongelma oli ratkaistu. Ykköset ovat etsineet ratkaisua myös muonituskeskus Macciavellin ongelmiin ja luvassa on tietojeni mukaan kansalaisaloite. Hienoa aktiivisuutta ykkösiltä kaikkinensa! Jatkakaa samalla meiningillä jatkossakin.

Myös Opexin hallitus on palannut kesälaitumilta intoa puhkuen. Vanhat perinteet ovat kunniassa, mutta uuttakin on kehitelty teidän iloksenne. Uusia ideoita on ollut jopa niin paljon, että kaikkea ei ehditä edes tämän hallituksen kanssa järjestämään. Uusi hallitushan valitaan marraskuussa ja se aloittaa työnsä vuoden vaihteessa, joten siihen asti meillä on vielä aikaa rellestää. Tai ehkä me vedetään toinen vuosi putkeen!

Laitoksen ja tdk:n hallinnossa opiskelijoita edustavat hallopedit eivät ole sidottuja Opexin hallituksen vuosirytmiin, vaan luottamustehtäviä saatetaan hoitaa kolmekin vuotta putkeen suurella antaumuksella. Yksi suurimmista urakoista on juuri alkanut, kun laitoksen uusi ops-työryhmä aloitti pestinsä lukukauden alusta. Kevääseen mennessä pitäisi olla tehtynä opetussuunnitelma seuraaville kahdelle - kolmelle lukuvuodelle. Opexilla on työryhmässä kolme innokasta opiskelijaedustajaa (varaedustajineen) ja nämä kolme muskettisoturia tulevat taistelemaan viimeiseen hengenvetoon asti opiskelijoiden edun puolesta. Mm. seuraavia asioita tullaan ajamaan edustajien johdolla - lukujärjestyksen ongelmien poistaminen, painotus ainehallinnasta didaktiikkaan, ei muita opintoja kokopäiväisen harjoittelun päälle, kurssien kuormittavuuksien yhdenmukaistaminen...

Ongelmiahan meillä riittää, mutta toisinaan olisi hyvä olla iloinen myös niistä asioista, jotka kulloinkin ovat hyvin. Se vaan tuppaa niin hiivatin helposti unohtumaan. Tänään on hyvä mahdollisuus olla iloinen, kun juhlitaan ensimmäistä kertaa tänä syksynä Lynissä, tuossa opiskelijoiden Mekassa. Ensi viikolla vietetään jo legendaarisia kastajaisia. Lukuvuosi on lähtenyt reippaasti käyntiin ja nyt aletaan nostattelemaan meininkiä edelleen ylöspäin!

- Mikael

ps.
Koska en päässyt tämän tekstin aikana käyttämään tämänhetkistä lempisanaani kertaakaan, niin päätän osuuteni sanaan "Kosolti"! ("Kosolti"-sanasta on muuten kiittäminen vanhaa opiskelijakolleegaamme Ollia)

Opexin blogin juhlallinen avajaispuhe

Töttöröööö, tödötö böööö!! (=trumpettifanfaari) Julistan täten Opexin blogin virallisesti avatuksi! Blogin juhlallisia avajaisia vietetään torstaina Lynissä, jonne kaikki jäsenet ja heidän ystäväiset ovat lämpimästi tervetulleita. Juhlia vietetään tanssiaistunnelmissa värikkäästi pukeutuen, juomia maistellen ja laulua harrastaen.
Opex-blogi tulee olemaan vapaamuotoisemman kirjoittelun tyyssija. Hallituslaiset, emännät&isännät, hallopedit (= hallinnon opiskelijaedustajat), muut opexlaiset tahi muuten vaan kivat tyypit käyvät kirjoittelemassa opex-kuulumisia blogiin viikottain. Kirjoittelijat tarkkailevat touhuja omasta näkökulmastaan ja omalla persoonallisella otteellaan. Blogin tarkoituksena ei ole paasata tiukkaa asiaa, vaan tarkoituksena on valaista Opex-touhuja hivenen vapaammasta ja toisinaan jopa humoristisesta näkökulmasta.
Päätän avajaispuheeni seuraaviin sanoihin. Olkoot Opex-blogi ja sen lukijat pitkäikäisiä ja eläkööt he onnellisina ja yhdessä elämänsä loppuun asti!

- Mikael